Κατά το σχολικό έτος 2013-2014 ο σύλλογος εκπαιδευτών του σχολείου μας απαρτίζεται από τους παρακάτω εκπαιδευτές κατα σειρά: Διευθυντής, Αποσπασμένοι, Ωρομίσθιοι, Σύμβουλοι

 

 

 

 

Κατά το σχολικό έτος 2013-2014 ο σύλλογος εκπαιδευτών του σχολείου μας απαρτίζεται από τους παρακάτω εκπαιδευτές κατα σειρά: Διευθυντής, Αποσπασμένοι, Ωρομίσθιοι, Σύμβουλοι

 

 

 

Αναγνωστόπουλος Μιχαήλ, ΠΕ13 Νομικός - Διευθυντής

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και κατοικώ στην Αλεξανδρούπολη. Σπούδασα στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στο Νομικό τμήμα και στο Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δ.Π.Θ. Είμαι παρ εφέταιςΔικηγόρος στο Πρωτοδικείο της Αλεξανδρούπολης και παράλληλα από το 1992 διδάσκω στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ και ΚΕΤΕΚ. Δίδαξα επίσης νομικά μαθήματα σε Δημόσια και Ιδιωτικά ΙΕΚ, σε ΚΕΚ και στη Σχολή Αστυνομίας Διδυμοτείχου το μάθημα της Ανακριτικής και του Συνταγματικού Δικαίου. Είμαι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος της Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,και του Διπλώματος Εκπαίδευσης στην Κοινωνική Ψυχιατρική του τομέα ψυχιατρικής της Ιατρικής σχολής του Δ.Π.Θ. Από το 1999 διδάσκω ως μόνιμος εκπ/κός σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο κλάδο ΠΕ13 (Νομικός) κι έχω υπηρετήσει την οργανική μου σε σχολεία του Νομού Έβρου και στην Αλεξανδρούπολη. Το 2006 αποσπάστηκα στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αλεξ/πολης ως εκπαιδευτής του Κοινωνικού Γραμματισμού ενώ από το 2012 και μέχρι σήμερα είμαι Διευθυντής στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ΣαπώνΈχω παρακολουθήσει σεμινάρια των προγραμμάτων δια βίου εκπ/σης Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης με θέμα «Εκπαίδευση και Επιμόρφωση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» καθώς και σεμινάρια με θέμα«Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών ΣΔΕ»του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων της Γενικής Γραμματείας Δια βίου Μάθησης.

Εργασίες μου σχετικά με την προσωπικότητα του μαθητή/εκπαιδευόμενου είναι: "Αντιστοιχίες της γνωστικής ανάπτυξης και της Κοινωνικής σκέψης κατά την Εφηβεία και Μετεφηβεία", "Θεωρητική προσέγγιση στα συστήματα πρόσβασης της προσωπικότητας", "Εγκληματικότητα ή παραβατικότητα του ανηλίκου".
Συμμετέχω σε μια ερασιτεχνική θεατρική ομάδα και στα ενδιαφέροντά μου εντάσσονται η αξιοποίηση του προγράμματος «Μαθαίνοντας μέσω του θεάτρου» και «το θέατρο ως εκπαιδευτικό εργαλείο», στηριζόμενος στο δεδομένο ότι η βιωματική πρόσληψη της γνώσης είναι ιδιαίτερα αποδοτικός τρόπος μάθησης.
 
e-mail επικοινωνίας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μάντζαρη Δήμητρα - Εκπαιδεύτρια Κοινωνικού Γραμματισμού


 Γεννήθηκα στην Έδεσσα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Προέρχομαι από οικογένεια εκπαιδευτικών, καταξιωμένων στο χώρο τους. Σπούδασα Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Εργάστηκα ως Ελεύθερη επαγγελματίας Οικονομολόγος για αρκετά χρόνια και παράλληλα δίδαξα σε Δημόσια και Ιδιωτικά ΙΕΚ καθώς και σε ΚΕΚ.
Είμαι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στα Πληροφοριακά Συστήματα (MIS) από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, καθώς και κάτοχος Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας με Άριστα (9.1) από την ΑΣΠΑΙΤΕ Θεσσαλονίκης. Από το 2006 διδάσκω σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως μόνιμη οικονομολόγος ΠΕ09 κι έχω υπηρετήσει την οργανική μου στις Κυκλάδες. Τα τελευταία 2 χρόνια υπηρετώ με απόσπαση στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στις Σάπες Ροδόπης.
Παράλληλα με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, έχω εργαστεί ως Εργαστηριακός Συνεργάτης στο παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ στη Θεσσαλονίκη στα μαθήματα «Εκπαιδευτική Τεχνολογία και Πολυμέσα» και «Παιδαγωγικές Εφαρμογές Η/Υ» . Μιλάω Αγγλικά, Ισπανικά και Γαλλικά. Από τον Ιούνιο του 2014 είμαι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στη Braille. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης για την ειδικότητά μου αλλά και την Πληροφορική και τις Νέες Τεχνολογίες καθώς επίσης έχω δημοσιεύσει εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.

Μαχαιρά Ελένη - Εκπαιδεύτρια Αγγλικού Γραμματισμού

Η Ελένη Μαχαιρά γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Άγιο Λαυρέντιο, ένα μικρό χωριό του Πηλίου. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου με ειδίκευση στη Διδακτική Ξένων Γλωσσών. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά, ιταλικά και τουρκικά. Από το 2007 εργάζεται ως μόνιμη εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια στην Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διδάσκει Αγγλικό Γραμματισμό για πέμπτη χρονιά στο σχολείο μας. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τη φωτογραφία.

 

 

Χριστίδου Κων/να - Εκπαιδεύτρια Πληροφορικού Γραμματισμού

Η Χριστίδου Κων/να γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Φλώρινα. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης του ΤΕΙ Ηπείρου. Είναι κάτοχός μεταπτυχιακού διπλώματος του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στην κατεύθυνση Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων. Σπουδάζει στο τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Εισαγωγή με κατατακτήριες εξετάσεις). Παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα γραφής και ανάγνωσης Braille και τον Ιούνιο θα είvαι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στη Braile. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων Β' Επιπέδου από τον ΕΟΠΠΕΠ.  Έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια σχετικά με  το διδακτικό της αντικείμενο, την εκπαίδευση ενηλίκων, περιβαλλοντικά και τις πρώτες βοήθειες. Γνωρίζει Αγγλικά (άριστα), Ιταλικά και Γαλλικά. Από το 2006 εργάζεται ως μόνιμη εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Διδάσκει Πληροφορικό Γραμματισμό για δεύτερη χρονιά στο σχολείο μας.

 

Μπετσίδου Θεοδώρα - Εκπαιδεύτρια Περιβαλλοντικού Γραμματισμού

 

Η Θεοδώρα Μπετσίδου  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξαναδρούπολη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Επίσης έχει αποφοιτήσει από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του τμήματος «Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος» του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με τίτλο «Αειφορική Διαχειρίση Περιβάλλοντος με Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών».  Γνωρίζει αγγλικά σε άριστο επίπεδο. Από το 2009 εργάζεται ως ωρομίσθια καθηγήτρια στη δευτεροβάθμια, στη μετεδευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά και στην εκπαίδευση ενηλίκων. Έχει παρακολουθήσει αρκετά επιμορφωτικά σεμινάρια στην Ελλάδα σχετικά με την εκπαίδευση ενηλίκων και φέτος παρακολουθεί το Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ.) της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.).  Είναι για δεύτερη χρονιά ωρομίσθια εκπαιδευτικός στο σχολείο μας.

 

Νεραντζάκη Αλεξάνδρα - Εκπαιδεύτρια Επιστημονικού Γραμματισμού

Η Αλεξάνδρα Νεραντζάκη κατάγεται από τις Σέρρες. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Χημείας της σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Κρήτης. Είναι κάτοχος Διδακτορικού τίτλου στην Επιστήμη της Χημείας καθώς και  Μεταπτυχιακού τίτλου Ειδίκευσης στην Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά. Από το 2006 εργάζεται ως ωρομίσθια καθηγήτρια τόσο στην τριτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όσο και στην εκπαίδευση ενηλίκων. Είναι για δεύτερη χρονιά ωρομίσθια εκπαιδευτικός στο σχολείο μας.

 

Νικολοπούλου Μαρία - Εκπαιδεύτρια Ελληνικού Γραμματισμού

Η Μαρία Νικολοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το 2008 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης παρακολουθώντας το πρόγραμμα: «Γλώσσα και πολιτισμός: Διδακτικές και θεωρητικές προσεγγίσεις». Γνωρίζει αγγλικά και μαθαίνει τουρκικά.Το 2004 ξεκίνησε να εργάζεται στην εκπαίδευση ενηλίκων (ελληνική γλώσσα σε τμήμα παλιννοστούντων στη ΝΕΛΕ Έβρου). Από το 2008 εργάζεται ως ωρομίσθια καθηγήτρια τόσο στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση όσο και στην εκπαίδευση ενηλίκων. Επίσης, από το 2011 εργάζεται ως ωρομίσθια καθηγήτρια στο πρόγραμμα εκπαίδευσης μουσουλμανοπαίδων (ΠΕΜ) στο Ν. Έβρου και στο Ν. Ροδόπης. Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια αντικειμένου, εκπαίδευσης ενηλίκων, ειδικής αγωγής. Είναι για τρίτη χρονιά ωρομίσθια εκπαιδευτικός στο σχολείο μας.

 

Σκοπιανός Παναγιώτης - Εκπαιδευτής Αισθητικής Αγωγής

Ο Σκοπιανός Παναγιώτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κομοτηνή. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων χωρών και πτυχιούχος του τμήματος Eλληνικής Φιλολογίας του Δ.Π.Θ. Είναι κάτοχος πτυχίου και διπλώματος βυζαντινής μουσικής και πτυχίου αρμονίας. Γνωρίζει άριστα τουρκικά και αρκετά καλά αγγλικά. Επίσης είναι κάτοχος του ECDL progress certificate. Έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια σχετικά με  το διδακτικό του αντικείμενο, την εκπαίδευση ενηλίκων, περιβαλλοντικά και τις πρώτες βοήθειες. Από το 2010 εργάζεται ως ωρομίσθιος εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Διδάσκει αισθητικό και πολιτιστικό γραμματισμό  για τρίτη χρονιά στο σχολείο μας.

 

Τρομπούκη Δήμητρα - Εκπαιδεύτρια Αριθμητικού Γραμματισμού

Η Δήμητρα Τρομπούκη, μεγάλωσε στην Ορεστιάδα και κατοικεί στην Αλεξανδρούπολη. Είναι απόφοιτος του Μαθηματικού τμήματος, του πανεπιστημίου Κρήτης και κάνει μεταπτυχιακό με τίτλο «Εκπαίδευση Ενηλίκων» στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Πάτρας. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά. Από το 2008 εργάζεται ως ωρομίσθια καθηγήτρια τόσο στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όσο και στην εκπαίδευση ενηλίκων. Έχει παρακολουθήσει αρκετά επιμορφωτικά σεμινάρια. Είναι για δεύτερη χρονιά ωρομίσθια εκπαιδευτικός στο σχολείο μας.

 

 

Πετμεζά Παρασκευή - Σύμβουλος Ψυχολόγος

Μεγάλωσα στις Σάπες και μένω στην Κομοτηνή από το 2009. Το βασικό μου πτυχίο όπως και ο Μεταπτυχιακός μου τίτλος, ολοκληρώθηκαν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της Μεγάλης Βρετάνιας και πιο συγκεκριμένα στο Λονδίνο. Έχω επιμορφωθεί στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και  σε δεξιότητες της συμβουλευτικής.  Έχω εκπαιδευτεί στο πένθος παιδιού και εφήβου, στη μουσικοθεραπεία και στη Διαχείριση κρίσεων στη σχολική κοινότητα. Έχω παρακολουθήσει πολλά επιστημονικά συνέδρια σχετικά με το αντικείμενο της ψυχολογίας. Εργάζομαι ως Σύμβουλος Ψυχολόγος στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Σαπών από το 2005 και ως εκπαιδεύτρια σε σχολές γονέων,  παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε γονείς παιδιών και εφήβων. Από το 2010 διατηρώ το ιδιωτικό μου γραφείο στην Κομοτηνή. Φέτος ανέλαβα τα καθήκοντα υπεύθυνης της Σχολής Γονέων στη Ροδόπη.

 

Χατζημαγιόγλου Δήμητρα - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας

Η Χατζημαγιόγλου Δήμητρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2004 εργάζεται ως κοινωνιολόγος σε κοινωνικά προγράμματα συμβουλευτικής και απασχόλησης .Τα τελευταία δύο χρόνια την έχει κερδίσει η εκπαίδευση ενηλίκων, τόσο στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας όσο και στις Σχολές Γονέων. Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια στην Ελλάδα με θέμα την εκπαίδευση ενηλίκων, την συμβουλευτική ευπαθών κοινωνικών ομάδων και ενίσχυσης της απασχόλησης.