Κατά το σχολικό έτος 2016-2017 ο σύλλογος εκπαιδευτών του σχολείου μας απαρτίζεται από τους παρακάτω εκπαιδευτές κατά σειρά: Διευθυντής, Αποσπασμένοι, Ωρομίσθιοι, Σύμβουλοι.

 

 

Κατά το σχολικό έτος 2016-2017 ο σύλλογος εκπαιδευτών του σχολείου μας απαρτίζεται από τους παρακάτω εκπαιδευτές κατά σειρά: Διευθυντής, Αποσπασμένοι, Ωρομίσθιοι, Σύμβουλοι.

 

Αναγνωστόπουλος Μιχαήλ - ΠΕ13 Νομικός, Διευθυντής ?

  Γεννήθηκα, μεγάλωσα και κατοικώ στην Αλεξανδρούπολη. Σπούδασα στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στο Νομικό τμήμα και στο Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δ.Π.Θ. Είμαι παρ εφέταις Δικηγόρος στο Πρωτοδικείο της Αλεξανδρούπολης και παράλληλα από το 1992 διδάσκω στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ και ΚΕΤΕΚ. Δίδαξα επίσης νομικά μαθήματα σε Δημόσια και Ιδιωτικά ΙΕΚ, σε ΚΕΚ και στη Σχολή Αστυνομίας Διδυμοτείχου το μάθημα της Ανακριτικής και του Συνταγματικού Δικαίου. Είμαι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος της Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και του Διπλώματος  Εκπαίδευσης στην Κοινωνική Ψυχιατρική του τομέα ψυχιατρικής της Ιατρικής σχολής του Δ.Π.Θ. Από το 1999 διδάσκω ως μόνιμος εκπ/κός σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο κλάδο ΠΕ13 (Νομικός) κι έχω υπηρετήσει την οργανική μου σε σχολεία του Νομού Έβρου και στην Αλεξανδρούπολη. Το 2006 αποσπάστηκα στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αλεξ/πολης ως εκπαιδευτής του Κοινωνικού Γραμματισμού ενώ από το 2012 και μέχρι σήμερα είμαι Διευθυντής στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Σαπών.  Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια των προγραμμάτων δια βίου εκπ/σης Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης με θέμα «Εκπαίδευση και Επιμόρφωση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» καθώς και σεμινάρια με θέμα «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών ΣΔΕ» του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων της Γενικής Γραμματείας Δια βίου Μάθησης.

Εργασίες μου σχετικά με την προσωπικότητα του μαθητή/εκπαιδευόμενου είναι: "Αντιστοιχίες της γνωστικής ανάπτυξης και της Κοινωνικής σκέψης κατά την Εφηβεία και Μετεφηβεία", "Θεωρητική προσέγγιση στα συστήματα πρόσβασης της προσωπικότητας", "Εγκληματικότητα ή παραβατικότητα του ανηλίκου".
Συμμετέχω σε μια ερασιτεχνική θεατρική ομάδα και στα ενδιαφέροντά μου εντάσσονται η αξιοποίηση του προγράμματος «Μαθαίνοντας μέσω του θεάτρου» και «το θέατρο ως εκπαιδευτικό εργαλείο», στηριζόμενος στο δεδομένο ότι η βιωματική πρόσληψη της γνώσης είναι ιδιαίτερα αποδοτικός τρόπος μάθησης.
 
e-mail επικοινωνίας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μαγγανά Χρυσάνθη - Εκπαιδεύτρια Κοινωνικού Γραμματισμού, Υποδιευθύντρια ?


  Ονομάζομαι Χρυσάνθη Μαγγανά και από τον Ιανουάριο του 2017 είμαι υποδιευθύντρια στο ΣΔΕ Σαπών. Είμαι μόνιμη εκπαιδευτικός Νομικών και Πολιτικών Επιστημών ΠΕ13 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Εκτός από το πτυχίο της Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έχω Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας από την ΑΣΠΑΙΤΕ Θεσσαλονίκης.

       Γνωρίζω άριστα την αγγλική και γαλλική γλώσσα και καλά τη γερμανική, ενώ διαθέτω και βεβαίωση παρακολούθησης δύο κύκλων μαθημάτων της τουρκικής γλώσσας από το ΚΕΣΠΕΜ Κομοτηνής.

     Έχω παρακολουθήσει Προγράμματα του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΙΔΕΚΕ) στην πληροφορική και στα οικονομικά. Επιπλέον, διαθέτω την Πιστοποίηση Α΄επιπέδου στους υπολογιστές από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

        Ασχολήθηκα με την υλοποίηση προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων με διάφορα αντικείμενα. Επίσης, έχω επιμορφωθεί σε παιδαγωγικά θέματα, θέματα Ειδικής Αγωγής, Διαπολιτισμικότητας, διαχείρισης προβλημάτων σχολικής τάξης και θεμάτα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από την συμμετοχή μου σε σχετικά σεμινάρια.

      Από το 1998 μέχρι σήμερα είμαι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και ασχολούμαι κυρίως με επίσημες μεταφράσεις. Μου αρέσουν η μουσική, καθώς έχω κάνει και ανώτερες κλασικές σπουδές στο πιάνο, ο αθλητισμός και τα ταξίδια. 

 

Παπανδρέου Σπυριδούλα - Εκπαιδεύτρια Ελληνικού Γραμματισμού ?

  Είμαι απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, απόφοιτη του διατμηματικού μεταπτυχιακού των τμημάτων Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, Institute of Education ? University of London, με τίτλο «Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα» και τώρα φοιτήτρια του τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης  ύστερα από κατατακτήριες εξετάσεις.

 Γνωρίζω άριστα αγγλικά και πολύ καλά γερμανικά και γαλλικά.

 Είμαι κάτοχος πτυχίου Πιάνου και Αρμονίας.

 Έχω εργαστεί σε δημόσια σχολεία (γυμνάσια, λύκεια) στην Αθήνα, τη Σάμο, τη Ρόδο και τον Έβρο.

 Έχω επίσης εργαστεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών στην Αθήνα ως δασκάλα στα φροντιστηριακά μαθήματα των μαθητών (τυφλών κυρίως ή αμβλυώπων).

 Έχω διδάξει σε ωδεία.

 Έχω συμμετάσχει σε επιμορφώσεις σχετικά με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, διαχείριση τάξης, μαθησιακών δυσκολιών.

 Τέλος, έχω συντονίσει πολλά προγράμματα αγωγής υγείας, πολιτιστικά, etwinning και Comenius.

Παπαδοπούλου Διαμαντούλα - Εκπαιδεύτρια Επιστημονικού Γραμματισμού ?

  Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αλεξανδρούπολη. Σπούδασα στο τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και είμαι κάτοχος δυο μεταπτυχιακών διπλωμάτων. Το πρώτο αφορά στη Φυσική Περιβάλλοντος και ολοκληρώθηκε στο Α.Π.Θ. και το δεύτερο αφορά στις Σπουδές στην Εκπαίδευση και ολοκληρώθηκε στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.). Τα θέματα στα οποία έχω εξειδικευτεί στα πλαίσια των σπουδών μου είναι «Η Κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις στην Ευρώπη», «Η μελέτη των αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα» και « Η σύγκριση εγχειριδίων Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου». Από το 2003 εργάζομαι ως καθηγήτρια Φυσικής κυρίως στην ιδιωτική εκπαίδευση, αλλά και στη δημόσια ως ωρομίσθια. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια εξειδίκευσης στην «Εκπαίδευση Ενηλίκων», στην «»Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων», στην «Αντιμετώπιση Μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες», αλλά και στην «Έρευνα και την ανάλυση δεδομένων με χρήση νέων τεχνολογιών». Είμαι κάτοχος του Cambridge International Diploma in It Skills και γνωρίζω αγγλικά. Στο ΣΔΕ Σαπών εργάζομαι φέτος για πρώτη φορά ως ωρομίσθια εκπαιδευτικός.  

Χατζηιωάννου Θάλεια - Εκπαιδευτής Αριθμητικού Γραμματισμού ?

  H Θάλεια Χατζηιωάννου  γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.   Είναι πτυχιούχος του τμήματος Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Γνωρίζει Αγγλικά και επιμορφώθηκε σε θέματα σχετικά με την ειδική αγωγή, τη χρήση νέων τεχνολογιών και την εκπαίδευση ενηλίκων. Έχει εργαστεί σε φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης για πολλά χρόνια, ενώ από το 2007 έως και σήμερα εργάζομαι ως αναπληρώτρια ή/και ωρομίσθια καθηγήτρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Εργάζεται για πρώτη χρονιά ως εκπαιδεύτρια στο σχολείο μας.

Ηλιάδης Γεώργιος - Εκπαιδευτής Περιβαλλοντικού Γραμματισμού ?

  Γεννήθηκα στην Δράμα το 1982 και μεγάλωσα στη Φλώρινα. Τα τελευταία τρία χρόνια είμαι μόνιμος κάτοικος Αλεξανδρούπολης.

 Είμαι κάτοχος του Πτυχίου του Τμήματος Περιβάλλοντος της Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και κάτοχος 2 μεταπτυχιακών τίτλων στην «Βιώσιμη Διαχείριση Αποβλήτων» από το Πανεπιστήμιο του Leeds και στην «Κατάλυση και Προστασία του Περιβάλλοντος» από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Το 2014 ολοκλήρωσα και τις σπουδές μου στο Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ. ? Κοζάνης) της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. (Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης).

 Γνωρίζω να ομιλώ άριστα την Αγγλική και είμαι κάτοχος πτυχίου χρήσης Ηλεκτρονικού Υπολογιστή. Εργάστηκα στην Αναπτυξιακή Εταιρία Φλώρινας (ΑΝΦΛΩ) στο κοινοτικό πρόγραμμα LEADER και τα τελευταία χρόνια εργάζομαι ως Περιβαλλοντολόγος στο Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου.

 Έχω εργαστεί στα ΙΕΚ Φλώρινας, στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης Φλώρινας και στα ΣΔΕ Αμυνταίου. Την τρέχουσα χρονιά εργάζομαι στο ΣΔΕ Σαπών ως εκπαιδευτής του Περιβαλλοντικού Γραμματισμού.

 Είμαι μέλος στην Ένωση Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας (Ε.Π.Π.Ε.).

 Από το 2011 έως σήμερα είμαι Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας με τον κυβερνών συνδυασμό «Αναπτυξιακή Πορεία» με Δήμαρχο τον κ. Ιωάννη Βοσκόπουλο στην οποία έχω διατελέσει και Πρόεδρος από 14/04/2014 ? 31/08/2014.

- Σύμβουλος Ψυχολόγος ?

  Μεγάλωσα στις